Održano takmičenje “Kahles/Lapua DLR Justiniana Prima 2021” u dalekometnom streljaštvu

Na strelištu “Slišane”, nedaleko od Leskovca, 5. juna održano je takmičenje u dalekometnom streljaštvu “Kahles/Lapua DLR Justiniana Prima 2021” u organizaciji Streljačkog Kluba GT iz Leskovca.

 

Međunarodni karakter takmičenja privukao je strelce iz različitih zemalja, pa su tako učestvovala 33 vrsna strelca iz Srbije, Rusije, Bugarske i Slovenije. Na kraju, najbolji rezultat i prvo mesto odneo je Aleksandar Zuravlev iz Rusije. Drugo mesto osvojio je domaći takmičar Zoran Jelić iz Srbije, a treće mesto pripalo je Valeriju Šitsu, takođe iz Rusije.

 

Takmičari su imali prilike da pokažu svoje veštine na osam stejdževa, od kojih se na četiri gađalo po Kahles pravilima, a na druga četiri po PRS pravilima. Osvojeni poeni su sa svih stejdževa sabirani u generalni plasman.

 

Posebne diplome i nagrade dodelio je direktor Ruske federacije za dalekometno streljaštvo, za strelce koji prvim hicem pogode specijalnu metu (50x50cm) na daljini od 1200m, ili koji su drugim i trećim hicem pogodili tu metu. Ovaj dodatni izazov stavio je veštine strelaca na ispit što je dalo dodatnu draž takmičenju.

 

“Drago nam je što smo mogli da ugostimo međunarodnu ekipu vrhunskih strelaca koji su pokazali svoje umeće na ovom prelepom strelištu i na daljinama preko 1000m. Organizacija takmičenja je dobila visoke ocene od strane naših partnera iz renomirane kompanije Kahles, tako da je potvrđena odluka da Streljački Klub GT može da organizuje i druga takmičenja ovog ranga. Prija pohvala svih učesnika o organizaciji, strelištu i domaćinima. Hvala svima koji su učestvovali, bilo je lepo videti vrhunske strelce, razmeniti iskustva i videti vrhunsku streljačku opremu na delu – siguran sam da ćemo se i u budućnosti sretati na takmičenjima na ovom strelištu”, rekao je direktor takmičenja Ljubiša Todorović.

Strelci iz Ruskog saveza za dalekometno streljaštvo detaljno su snimili svoje učestovavnje na ovom takmičenju. Pogledajte kako je to izgledalo iz njihovog ugla: