Održano takmičenje u dalekometnom streljaštvu pištoljem i revolverom

Održano takmičenje u dalekometnom gađanju pištoljem i revolverom

U nedelju 09.04.2023. u organizaciji SK “GT” je održano takmičenje u dalekometnom gađanju pištoljem i revolverom na strelištu “Kanona” u Milanovu.

Ova vrsta takmičenja je jedina koja je dosad organizovana u Evropi. Gađalo se na reaktivne metalne mete na daljinama 50m, 100m, 150m i 200m. Na mete 50m i 100m gađalo se iz stojećeg stava a na mete 150m i 200m iz sedećeg stava sa naslona.

Učestvovalo je 25 strelaca. U kategoriji pištolj prvo mesto je osvojio Vladislav Stamenković, drugo mesto Goran Milovanović, treće mesto Igor Todić.

U kategoriji revolver prvo mesto je osvojio Aco Polić, drugo mesto Igor Todić, treće mesto Aleš Žakelj. Za najuspešnijeg strelca je proglašen Aco Polić sa najviše osvojenih poena.

Posle početne treme pokazalo se da se pištoljem i revolverom mogu pogoditi mete na svim daljinama. Po završetku takmičenja strelci su iskoristili priliku da ponove gađanja i dokažu da ova vrsta takmičenja može da se održava i zatražili novo viđenje uskoro. Unapred se radujemo novom streljačkom susretu i dalekometnom gađanju pištoljem i revolverom.

Pogledajte kako je takmičenje izgledalo: