Sekcije

Klasično streljaštvo

U okviru sekcije Klub ima takmičarske ekipe u gađanju vazdušnim oružjem. Najzastupljeniji su takmičari u gađanju standardnim vazdušnim pištoljem.

Treninzi takmičara i škola streljaštva održavaju se u streljani za vazdušno oružje u okviru OŠ “Kosta Stamenković” u Leskovcu.

Takmičarska ekipa u kategoriji Standardni vazdušni pištolj je najbrojnija ekipa u okviru Streljačkog saveza Srbije. Takmičari Streljačkog kluba GT osvojili su do sada mnoge medalje i odličja kako u pojedinačnoj, tako i u ekipnoj konkurenciji.

Mlađi takmičari (pioniri, kadeti i mlađi juniori) su najzastupljeniji i čine okosnicu i budućnost sekcije.

IPSC
praktično streljaštvo

Od osnivanja 2003. godine, sekcija za praktično streljaštvo (IPSC) je postavila temelje takmičarskih aktivnosti kluba. Kao jedan od osnivača Saveza za Praktično streljaštvo Srbije, klub učestvuje na takmičenjima koja organizuje Savez, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Odlični rezultati su bili odraz dobrog rada sa mladim strelcima, tako da smo poznati kao jedna od najboljih škola praktičnog streljaštva za rad sa početnicima i mladim takmičarima. Organizovali smo takmičenja nivoa 2 i 3.

 

Treninzi se održavaju na strelištu “Milanovo”, udaljenom 5 km od Leskovca.

Dalekometno streljaštvo

Na strelištu koje nudi daljine gađanja do 1800 metara, Streljački klub GT organizuje takmičenja na kojima su se prvi put na ovim prostorima gađale mete na daljini od 1000 metara.

Tradicionalno od 2016. godine, klub organizuje takmičenja po F-class pravilima

Od 2020. godine, organizuju se i dalekometna gađanja po KDLR pravilima (Kahles Dynamic Long Range) kao i takmičenja po PRS pravilima (Precision Rifle Series), koja će biti osnova za sva buduća takmičenja u dalekometnom streljaštvu koja organizuje Streljački klub GT.